Kevlarsoul

Min blogg om tips och rekommendationer

Skapa webbshop

- Posted in E-handel by

Det är dags - nu ska jag skapa webbshop

Det senaste 2 åren har vi levt i en mer digitaliserad värld tack vare världens omständigheter med pandemin. Fler människor väljer att handla online för att undvika fysisk kontakt, det gäller inte bara för detaljhandeln men också daglig handel som matvaror och medicin. Under 2018 handlade vi i norden fysiska varor för över 320 miljoner svenska kronor över nätet. Faktum är också att den nordiska e-handelsmarknaden växer snabbast i hela världen. Den siffran är definitivt större nu, det är sjukt när man tänker på det.

Sedan en tid tillbaka är mobiltelefonen konsumenternas förstaval i norden när det kommer till att handla på nätet. 50% av inköpen görs från mobilen och ca 38% av köpen görs från en dator. Det kunde man inte tänka sig för 25 år sedan. Att man från en liten pekdator i fickan, skulle sköta nästan alla sina inköp. Handla kläder, mat, medicin, och t.o.m bilar. Även ifall köp av bilar inte är lika förekommande så kommer det komma mer och mer tack vare enklare lösningar - som tex leasingavtal.

Jag säljer ju träbockar i en liten turistbutik. Problemet är ju att försäljningen är betydligt mindre på lågsäsongen. Det säljs ju mest under vintern och hösten men det finns även en marknad under alla säsonger eftersom jag har sommarbockar, vårbockar osv. Många kommenterar jag fått är “åh vad fina träbockar! en sådan skulle jag vilja ha men kan inte gå runt och bära på en nu. har du en webbshop så man kan klicka hem en?”

Så, nu ska jag hoppa på denna växande trend med e-handel som bara kommer fortsätta att växa. Jag tror verkligen att min verksamhet kommer att gynnas av att skapa en webbshop.

Jag har egentligen inte så stor kunskap inom detta, jag snickrar bara träbockar. Däremot har jag gjort en research på viktiga saker man ska tänka på.

Plattform för att skapa webbshop

Det enklaste sättet att skapa en webbshop är att vända sig till en plattform som erbjuder hjälp med att lansera din webbshop, istället för att programmera själv från grunden. Det finns mängder av plattformar där ute som erbjuder detta. En plattform som jag varit i kontakt med är abicart. Det jag tyckte om med abicart är att man får en komplett webshop och jag kan själv välja teman och designa sidan precis så som jag vill ha den. Som jag nämnde innan är jag inte så värst teknisk, så det är viktigt att vilken plattform jag än väljer ska ha en bra support som svarar på enkla och tekniska frågor.

Smidiga check outs och leveransalternativ ökar konverteringar

Något jag själv tänker på när jag handlar på nätet är att det ska vara smidigt att checka ut. Ibland när man är på språng har man inte sitt kort med sig och det kan vara många steg i en utcheckningsprocess. Då tycker jag att betala med tex Swish eller klarna är smidigt! Faktum är att snabba och smidiga checkout-kassor ökar konverteringar.

Tålamod är något vi människor blir allt sämre på, allt ska gå snabbt och vi har inte tid att vänta. Därför är det viktigt att en webshop erbjuder olika typer av leveransalternativ. Vissa kanske vill ha expressfrakt, andra kanske nöjer sig med 3-5 arbetsdagar om frakten är gratis. Oavsett så är det bra att ha olika leveransalternativ, det får en också att se mer seriös och legitim ut. Dessa två faktorer är alltså något jag värderar högt när jag ska skapa webbshop.

Hoppas detta inspirerar dig att utveckla dina affärsidéer eller expandera din befintliga verksamhet. Jag tycker iallafall detta ska bli superkul och hoppas på att fler kan njuta av mina träbockar.

Skapa enkelt en webbshop med Abicart